GENÇLİK HAFTASI BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti.
Bakan Kasapoğlu'na beraberindeki heyet ile Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen gençler ve sporcular eşlik etti. Bakan Kasapoğlu ve beraberindekiler, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Bakan Kasapoğlu'nun, mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.
Bakan Kasapoğlu, buradaki törenin ardından Misak-ı Milli Kulesi'nde bulunan Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Bakan Kasapoğlu, deftere şunları yazdı:
"Aziz Atatürk, her yıl coşku ve heyecanla kutladığımız Gençlik Haftası münasebetiyle, ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerle beraber manevi huzurunuzdayız. Büyük mücadelelerle işgalden kurtarılan ve sizden emanet olan bu ülkeye emekle ve sadakatle sahip çıkıyoruz. Ülkemizi sevmenin kuru bir sözden fazlası olduğunu çok iyi bilerek; üreterek ve çalışarak 'lider ülke Türkiye' idealine güçlü ve emin adımlarla yürüyoruz. Bu yolda aydınlık yüzlü gençlerimizle omuz omuzayız. Onların yarınlara umutla bakan gözleri, en büyük gücümüz. Sizlerden devraldığı milli mücadele ruhunu; bilimde, sanatta ve sporda yaşatmaya devam eden gençler, uluslararası alanlarda ay yıldızımızı şerefle dalgalandırmaya devam ediyor. Emanetlerinizi birlik ve beraberlik ruhuyla gözümüzün ışığı gibi koruyacağız. Gençlik Haftası vesilesiyle, sizi, silah arkadaşlarınızı, bu topraklar için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun."
Bakan Kasapoğlu, defteri imzalamasının ardından Türk bayraklarını taşıyan gençler ve beraberindeki heyetle Anıtkabir'in önünde fotoğraf çektirdi.
-
2 Ağustos 2025BAKAN BAK RİZE’DE GENÇLİK MERKEZİ VE YÜZME HAVUZU AÇILIŞI YAPTI
-
1 Ağustos 2025GSB GENÇLİK KAMPLARINDA GENÇLERE TEMEL YAŞAM BECERİLERİ ÖĞRETİLİYOR
-
30 Temmuz 2025GÖNÜLLÜ GENÇLER HASAT İÇİN TARIM ALANLARINDA
-
29 Temmuz 2025BAKAN BAK’TAN KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA SEÇİLEN ERTUĞRUL DOĞAN İÇİN TEBRİK MESAJI
-
28 Temmuz 2025“SPOR ÜLKESİ OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYORUZ”
-
28 Temmuz 2025BAKAN BAK DÜNYA ÜNİVERSİTE OYUNLARI'NDA MADALYA KAZANAN SPORCULARI TEBRİK ETTİ
-
26 Temmuz 2025BİGG SPOR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
25 Temmuz 2025“SPORUN BİRLEŞTİRİCİ VE İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İNANIYORUZ”