BAKAN DR. OSMAN AŞKIN BAK KKTC’DE
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ziyaret etti. Güvercinlik Spor Tesisi'nin açılışını yaparak Taksim Sahası'nda incelemede bulunan Bakan Bak, gençlerle birlikte iftar ve sahur programlarına katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, bir dizi resmi temaslarda bulunmak, açılışlara katılmak ve gençlerle buluşmak için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ziyarette bulundu.
Bakan Bak, ilk olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ziyaret etti.
Bakan Bak, Ersin Tatar ile görüşmesinde KKTC'de yurtları ziyaret edeceğini ve öğrencilerle iftar yapacağını ifade ederek, ada için üniversite öğrencilerinin önemini vurguladı.
Bakan Bak, KKTC'nin spor platformlarında yer alması için çaba gösterildiğinin altını çizerek, “Bizler için Kıbrıs'ın başarısı, güçlü olması çok çok kıymetli. Her platformda bunları savunuyoruz.” ifadelerini kullandı.
KKTC'deki spor faaliyetlerine değinen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da altyapı imkanlarının artmasının ve gençlerin spor olanağı bulmasının çok önemli olduğunu kaydetti.
Ersin Tatar, “Türkiye’nin bize olan desteğini her zaman önemsiyoruz.” diye konuştu.
Bakan Bak, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler ile görüştü
Bakan Bak, daha sonra KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler'le de görüştü.
Türkiye'nin KKTC'ye yatırımlarının artacağına dikkati çeken Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakında ziyarette bulunabileceği bilgisini verdi.
Güvercinlik Spor Tesisi'nin açılışı yapıldı
Görüşmenin ardından, Türkiye'nin katkılarının olduğu Güvercinlik Spor Tesisi'nin açılışına katılan Bakan Bak, tesisin hayırlı olmasını diledi.
Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini söyledi.
“Tesisimiz hayırlı, uğurlu olsun. Çok güzel bir tesis... Sizleri seviyoruz. Anavatan Türkiye’den sevgiler, saygılar.” ifadelerini kullanan Bakan Bak, KKTC'nin her tarafında böyle tesisler yapmaya devam edeceklerini kaydetti.
Türkiye'den yapılan ziyaretlerin önemine dikkati çeken KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler ise “Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC'nin sarsılmaz ve koparılamaz bağları vardır.” dedi.
“Her şey güçlü Türkiye ve güçlü KKTC için”
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde gençlerle iftar yaptı.
Burada konuşan Bakan Bak, manevi değerlerin önemine değinerek, coğrafi konum nedeniyle “güçlü bir ülke” olmanın zorunluluğuna dikkati çekti.
Gençlerin ülkenin geleceği için çok önemli olduğuna işaret eden Bakan Bak, “Her şey güçlü Türkiye ve güçlü KKTC için.” diye konuştu.
Bakan Bak Taksim Sahası'nda inceleme yaptı
Bakan Bak ayrıca, başkent Lefkoşa'yı Rum yönetiminden ayıran Yeşil Hat üzerinde bulunan Taksim Sahası'na da ziyarette bulunarak burada inceleme yaptı.
Bakan Dr. Osman Aşkın Bak’a Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Çetinkaya Türk Spor Kulübü Başkanı Mehmet Tatar ve bürokratlar eşlik etti.
Lefkoşa’nın Yeşil Hat bölgesinde yer alan ve kullanım hakkı Çetinkaya Türk Spor Kulübü’ne (ÇTSK) verilen Taksim Sahası, Türkiye’nin destekleriyle yeniden yapılarak ve ışıklandırılarak kullanıma açılmıştı.
Bakan Bak gençlik buluşmasına katıldı, GSB Yurdunda gençlerle sahur yaptı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sporcu gençlerle buluşan Bakan Bak, gençlerle sohbet etti.
Bakan Bak, buluşmaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yüz akı sporcu gençlerimizle buluştuk. Bir ülkenin geleceğine yön veren gençleri varsa aşılmaz denilen yollar aşılır; imkânsız denilen zaferler kazanılır…” ifadelerini kullandı.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, KKTC programını GSB Güzelyurt II. Selim Öğrenci Yurdu’nda kalan gençlerle birlikte sahur yaparak tamamladı.
-
13 Aralık 2025GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI 2026 YILI BÜTÇESİ TBMM’DE KABUL EDİLDİ -
11 Aralık 2025“ÜNİDES, TEKNOFEST İŞTE BUNLAR GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN AYAK İZLERİ” -
10 Aralık 2025“MİLLİ SPORCU BURSU TÜRK SPORUNDA DEVRİM NİTELİĞİNDEDİR” -
9 Aralık 2025BAKAN BAK ŞAMPİYON SPORCULARIN ANNELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ -
8 Aralık 2025GSB SPOR OKULLARINDAN BU YIL 1 MİLYON 811 BİN ÇOCUK YARARLANDI -
6 Aralık 2025BAKAN BAK MANİSA'DA NAZIM YAVUZ İLÇE STADI'NIN AÇILIŞINI YAPTI -
5 Aralık 2025BAKAN DR. OSMAN AŞKIN BAK, HALKBANK GENÇİZ'25 ZİRVESİ'NE KATILDI -
3 Aralık 2025BAKAN BAK’TAN CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI’NI KAZANAN FENERBAHÇE OPET’E TEBRİK














