ÖĞRENCİLERİN 2 AYLIK BURS/KREDİ ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILDI
2024-2025 eğitim dönemi için burs ve öğrenim kredisi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan öğrencilere eğitim yılı başı olan Ekim ayından geçerli olmak üzere 2 aylık burs/kredi ödemelerine başlandı.
Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin beklediği ödemeler öğrencilerin hesabına yatırılmaya başlandı.
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden ilk defa burs/kredi başvurusunda bulunan öğrenciler, Ekim ve Kasım aylarını içerecek şekilde iki aylık ödeme alacak.
Öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre yapılacak ödemeler, ilk defa burs/kredi alacak öğrenciler için 18-22 Kasım 2024 tarihlerinde yatırılacak.
T.C. kimlik numarasının son hanesi “0” olan öğrencilere 18 Kasım’da, “2” olan öğrencilere 19 Kasım’da, “4” olan öğrencilere 20 Kasım’da, “6” olanlara 21 Kasım’da, “8” olan öğrencilere ise 22 Kasım’da burs/kredi ödemesi yapılacak.
Sadece ilk ödeme için geçerli olan bu tarihlerde öğrenciler burs/kredilerini Ziraat Bankası ATM’lerinden çekebilecek.
2024 yılı burs/kredi miktarları baz alındığı için lisans öğrencilerine 2.000 TL, yüksek lisans öğrencilerine 4.000 TL, doktora öğrencilerine 6.000 TL üzerinden iki aylık burs/kredi ödenecek.
-
17 Aralık 2025BAKAN BAK: “DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ, MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNİN İTİCİ GÜCÜNÜ OLUŞTURUYOR” -
13 Aralık 2025GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI 2026 YILI BÜTÇESİ TBMM’DE KABUL EDİLDİ -
11 Aralık 2025“ÜNİDES, TEKNOFEST İŞTE BUNLAR GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN AYAK İZLERİ” -
10 Aralık 2025“MİLLİ SPORCU BURSU TÜRK SPORUNDA DEVRİM NİTELİĞİNDEDİR” -
9 Aralık 2025BAKAN BAK ŞAMPİYON SPORCULARIN ANNELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ -
8 Aralık 2025GSB SPOR OKULLARINDAN BU YIL 1 MİLYON 811 BİN ÇOCUK YARARLANDI -
6 Aralık 2025BAKAN BAK MANİSA'DA NAZIM YAVUZ İLÇE STADI'NIN AÇILIŞINI YAPTI -
5 Aralık 2025BAKAN DR. OSMAN AŞKIN BAK, HALKBANK GENÇİZ'25 ZİRVESİ'NE KATILDI